wabiakademi.com

DESTEKLİYİCİ DİNAMİK PSİKOTERAP KISA SÜRELİ DİNAMİK PSİKOTERAPİ  -KURAM, KLİNİK, TEKNİK-

Eğitmenler

F. Senem Şahlar

Hakan Kızıltan

Tanıtım:

Destekleyici dinamik psikoterapi ve kısa süreli dinamik psikoterapi, dinamik psikoterapi gibi kuramsal ve teknik kökenlerini psikanalizden alır. Bahsedilen tüm dinamik psikoterapi yöntemlerinin mevcut semptomlara, psikopatolojiye ve uygulanan klinik ortama göre farklılıklar gösteren hedefleri ve teknikleri vardır. Bu eğitim ana ekseninde destekleyici dinamik psikoterapi ve kısa süreli dinamik psikoterapinin uygulama alanlarından, ikisi arasındaki yöntemsel ayrımlardan, uygulanabilecek danışan profilindeki farklılıklardan bahsetmeyi hedeflemektedir. Buna zemin oluşturacak psikanalizin temel kuramları da eş zamanlı ele alınacaktır.

Eğitimin Amaçları:

  1. Üniversitelerde, okullarda, sivil toplumda ya da SHM, belediye, hastane gibi herhangi bir kamu kurul ve kuruluşunda, online psikoterapi platformlarında ruh sağlığı destekleri verirken destekleyici ve kısa süreli dinamik psikoterapinin kuramsal çerçevesi ve tekniklerini kullanabilmek

  2. Dinamik psikoterapinin bilinçdışı çatışmalara yönelik farkındalık sağlamayı amaçlayan ve ucu açık zaman çerçevesini uygulamanın mümkün olmadığı bağlamlarda destekleyici dinamik psikoterapinin nasıl yürütülebileceğinden bahsetmek

  3. Özellikle mesleğe yeni başlayan ruh sağlığı çalışanlarının dinamik psikoterapi pratiğini 12 ile 20 seans gibi kısa seans süreleri içerisinde nasıl yürütülebileceği vaka örnekleri ve farklı klinik uygulama alanları üzerinden ele almak

  4. Bahsedilecek tüm kuramsal çerçevenin, klinik uygulamaların ve tekniklerin sadece danışanlarla yüz yüze görüşülen seans odalarında değil, çevrimiçi uygulamalarda da nasıl ilerletilebileceğinden bahsetmek

Kuram:

Bu seminer dizisinde insan ruhsallığının doğasını anlamaya yönelik tüm Psikanalitik kuramlar ele alınmayacaktır. Zaman sınırı olan çalışmalar ya da danışanın kişilik örgütlenmesinin, yaşadığı travmatik deneyimlerin ancak destekleyici bir çerçeve ile çalışmaya uygun olduğu durumlarda kullanılabilecek kuramlardan bahsedilecektir.

Klinik:

Dinamik psikoterapi kuramsal çerçevesinde kişilik organizasyonları ve kişilik bozuklukları, psikopatolojiler ve klinik görünümleri destekleyici ya da kısa süreli dinamik psikoterapinin uygulama alanı dikkate alınarak ele alınacaktır. 12 ile 20 arasında değişen kısa süreli çalışmalarda ya da borderline örüntüleri olan danışanlarla yürütülen destekleyici çalışmalarda seansların nasıl başlatılacağı, psikoterapi çerçeve konuşmasının nasıl yapılacağı, terapiden beklenen hedeflerin belirlenmesi, terapinin nasıl bu hedefler doğrultusunda ilerletilip sonlandırılacağından bahsedilecektir.

Teknik:

Üniversitelerde, okullarda, STK’lar ya da SHM, belediye gibi kamu kurum ve kuruluşlarında kısa süreli ya da destekleyici dinamik terapi ile nasıl çalışılacağı ve hangisinin uygun olduğuna nasıl karar verileceğine dair teknikler ele alınacaktır. İlk seanstan, sürecin termine edildiği son seansa kadar destekleyici dinamik psikoterapinin aşamalı olarak tüm teknikleri detaylı olarak tartışılacaktır.

Kimler Katılabilir: Psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman, sosyal çalışmacı, psikiyatri hemşiresi vb. ruhsal sağlık mesleklerine mensup kişiler veya ilgili alanlarda yüksek lisans/doktora düzeyinde eğitim görmekte olan öğrenciler

Eğitim Düzeni: Online ZOOM platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Eğitmenlere belirtilmediği sürece katılımcıların kameralarının açık olması ve aktif katılımları beklenmektedir. Seminerler kaydedilecek ve eğitim süresi boyunca Drive üzerinden katılımcıların erişimine açık olacaktır.

Eğitim Süresi ve takvimi: Eğitim EKİM ayının ilk haftası itibariyle her PAZARTESİ 20.00-22.00 aralığında olacaktır. Toplam 25 seminer dizisinden oluşmaktadır. (Eğitim takvimi aşağıda belirtilmiştir.)

Katılım ücreti ve önemli bilgiler

1) Daha önce “Dinamik Psikoterapi ’de kuram klinik teknik” eğitimine katılan katılımcılar için eğitimin toplam ücreti 28.000Tl + KDV’dir. (Toplam 15 seminer) Katılımcı tüm yıl için kaydolmaktadır; haftalık katılım geçerli değildir. Ödemeler peşin veya aylık taksit halinde havale yoluyla alınacaktır. Taksitli ödeme durumunda 4.000TL ön ödeme alınacak kalan miktar taksitler halinde (6 ay X 4.000) tahsil edilecektir. Peşin ödeme durumunda ücret 25.000 TL + KDV’dir. 

2) Eğitimin 25 haftadan oluşan tamamına katılım ücreti (25 seminer) 46.000 TL + KDV’dir. Katılımcı tüm yıl için kaydolmaktadır; haftalık katılım geçerli değildir. Ödemeler peşin veya aylık taksit halinde havale yoluyla alınacaktır. Taksitli ödeme durumunda 6.000TL ön ödeme alınacak kalan miktar taksitler halinde (8ay X 5000) tahsil edilecektir. Peşin ödeme durumunda ücret 40.000 TL + KDV’dir. 

*** Daha önce “Dinamik Psikoterapide Kuram Klinik Teknik” eğitimini tamamlamış olan katılımcılar programın sadece “Kısa süreli destekleyici dinamik psikoterapi” bölümlerine katılabilirler. Her iki eğitime eş zamanlı katılmak da mümkündür. Bu durumu başvuru formunda belirtmeleri gerekmektedir.

Kayıt: Kesin kayıt için başvuru formunu doldurup sizinle yapılacak online ön görüşme sonrasında ön ödemenin yapılması gerekmektedir.

Katılımcı Belgesi: Eğitim sonunda WABİ PSİKO-DİNAMİK AKADEMİ imzalı katılım belgesi verilecektir.

E-Kütüphane: Katılımcılar Psikanalitik kaynakların yer aldığı e-kütüphaneye ücretsiz erişim hakkına sahiptirler.

İndirimli Etkinlikler: Katılımcılar WABİ PSİKO-DİNAMİK AKADEMİ bünyesinde düzenlenen DİNAMİK PSİKOTERAPİ ATÖLYELERİ, NARSİSİZM SEMİNERLERİ ile NİDUS PSİKOTERAPİ MERKEZİ’NDE verilen eğitim ve süpervizyon çalışmalarına indirimli ücretten katılabileceklerdir.

Destekleyici Dinamik Psikoterapi& Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi

Kuram, Klinik, Teknik

2024-2025 PROGRAMI

7 EKİM

Dinamik psikoterapi, destekleyici dinamik psikoterapi, kısa süreli dinamik terapi: Benzerlikler & Farklılıklar

14 EKİM

Dinamik psikoterapide temel kuramlar ve kavramlar

21 EKİM

Destekleyici dinamik psikoterapi uygulama alanları: Borderline örgütlenmeler

28 EKİM

Ruhsallığın ontolojisine giriş: İnsan ruhsallığının evrimsel ve nöro-psikolojik temelleri

4 KASIM

Destekleyici dinamik psikoterapi uygulama alanları: Travmatik deneyimler

11 KASIM

Nesne İlişkileri Kuramı -1

18 KASIM

Kısa süreli dinamik psikoterapi uygulama alanları: nevrotik örgütlenmeler, seans sınırlaması olan çalışma düzenleri

25 KASIM

Nesne ilişkileri kuramı -2

2 ARALIK

Zeitgeist ve çevrimiçi (online) dinamik psikoterapi destekleri

9 ARALIK

Narsisizm kuramı -1

16 ARALIK

Mesleğe başlarken: Dinamik psikoterapist olmak

23 ARALIK

Narsisizm kuramı-2

30 ARALIK

Psikopatolojiye destekleyici dinamik psikoterapi çerçevesiyle bakmak

6 OCAK

Narsisizmden oidipusa: Ruhsallığın paradigmatik dönüşümü

13 OCAK

Destekleyici dinamik psikoterapi teknikleri 1

20 OCAK

Haset kuramı

27 OCAK

Destekleyici dinamik psikoterapi teknikleri 2

3 ŞUBAT

TATİL

10 ŞUBAT

Ruhsallığın işleyişi Mekanizması: Sapkın, nevrotik ve süblim işleyişler

17 ŞUBAT

Vaka paylaşımı-1

24 ŞUBAT

Psikanalitik ekoller ve kuramcılara toplu bir bakış

3 MART

Psikopatolojiye kısa süreli dinamik psikoterapi çerçevesiyle bakmak

10 MART

Kısa süreli dinamik psikoterapi teknikleri-1

17 MART

Kısa süreli dinamik psikoterapi teknikleri-2

24 MART

Afet ve acil durumlarda Destekleyici ve Kısa süreli dinamik psiko-sosyal destek uygulamaları

30 MART

Vaka paylaşımı-2 ve kapanış



HAKAN KIZILTAN kimdir?

İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tezinde narsisizm üzerine çalışmış, dinamik psikoterapi alanında klinik eğitim görmüştür.

Doktora eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda tamamlamış, doktora tezinde Türkiye psikanaliz tarihi üzerine çalışmıştır.
Kurucusu olduğu Wabi Psikoterapi Merkezi’nde klinik psikolog ve psikoterapist olarak çalışmaktadır. Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans programında öğretim görevlisidir.
Psikokültürel Analiz Dizisi SURET’in Yayın Kurulu Üyesi, Hekimin Filozof Hali, Psikomitoloji: İnsanı Öykülerinde Aramak 1-2 başlıklı kitapların eş editörüdür.
Psikanaliz, dinamik psikoterapi, narsisizm ve psikontoloji; Türkiye psikanaliz ve psikoterapi tarihi üzerine çalışmakta, ilgili konularda yazmakta, bilimsel ve eğitsel çalışmalarda bulunmaktadır.

F. SENEM ŞAHLAR kimdir?

F. Senem Şahlar Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Yetişkin Ruh Sağlığı bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayıp klinik psikolog olmaya hak kazanmıştır.

Yetişkin psikoterapisi alanında, ileri düzey dinamik psikoterapi ve varoluşçu psikoterapi ekollerinde klinik eğitimlerini tamamlamıştır. Wabi Psikoterapi Platformu üyesidir. Avrupa Psikanalitik Psikoterapi Federasyonu’na (EFPP) bağlı İstanbul Yetişkin Psikanalitik Psikoterapi Derneği (İYPPD) üyesidir ve formasyon sürecindedir.

Antalya’da kurucusu olduğu NİDUS PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİ Merkezi’nde psikoterapist, eğitmen ve klinik süpervizör olarak çalışmaktadır.

Bunun yanı sıra, Acıbadem Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında klinik süpervizör ve öğretim görevlisidir. Birleşmiş Milletler ’in yürütücü ortaklığını üstlenen bir kurumun göç programında yetişkinlerle ve çocuklarla bireysel psikoterapi ve grup psikoterapisi çalışmaları yürütmekte ve süpervize etmektedir.

Yetişkin ruh sağlığı alanında Destekleyici ve Kısa süreli dinamik psikoterapi eğitimleri vermektedir. Travmatik deneyimlerin insan ruhsallığı üzerindeki etkileriyle ilgilenmekte ve seminerler düzenlemektedir.

Başvuru Formu

    Eğitimin tamamına katılabilir ya da daha önce “Dinamik Psikoterapi’de Kuram/Klinik/Teknik eğitimine katıldıysanız sadece “ Destekleyici dinamik psikoterapi& kısa süreli dinamik psikoterapi ” (Toplam 14 seminer) seminerlerine katılabilirsiniz. Hangi seçeneğin uygun olduğunu belirtir misiniz?*Eğitimin tamamına katılabilir ya da daha önce “Dinamik Psikoterapi’de Kuram/Klinik/Teknik eğitimine katıldıysanız sadece “ Destekleyici dinamik psikoterapi& kısa süreli dinamik psikoterapi ” (Toplam 14 seminer) seminerlerine katılabilirsiniz. Hangi seçeneğin uygun olduğunu belirtir misiniz?*